۱۳۹۸ دوشنبه ۲۹ مهر
برگزاری نشست تبادل نظر مرکز پیشرفت و پایداری اسلامی با دانشکده هنر
ارسال شده در تاریخ 1398/07/06
به گزارش روابط عمومی دانشکده هنر دانشگاه الزهرا، نشست تبادل نظر مرکز پیشرفت و پایداری اسلامی با دانشکده هنر با حضور دکتر رحمانی معاونت اداری و مالی دانشگاه، دکتر کاتب رییس دانشکده، مسئولین و مدیران گروه‌های آموزشی در این دانشکده برگزار شد.
در این نشست دکتر رحمانی با بیان اینکه در حال حاضر دانشگاه الزهرا بحث پایداری را در تمامی حوزه‌ها مدنظر قرار داده است، گفت: اساس پایداری، مسئولیت پذیری است این بدان معناست که ما هنگام مصرف در هر جایگاه و شرایطی، به فکر سلامت محیط زیست خود باشیم. به منظور تحقق این امر در دانشگاه‌ها، باید دانشگاه به عنوان یک سازمان مورد بررسی قرار گیرد و مشخص شود چه میزان از فعالیت‌های آن در راستای پایداری انجام ‌می‌شود.
معاونت اداری و مالی دانشگاه الزهرا با اشاره به رتبه‌بندی دانشگاه‌ها براساس میزان پایداری توسط تایمز، اظهار داشت: نظام رتبه‌بندی تایمز از سال 2016 دانشگاه‌های جهان را با معیار میزان پایداری مورد برررسی قرار داده است که براساس آن، رتبه دانشگاه الزهرا در بین دانشگاه‌های جهان، بین 201 تا 300 اعلام شده است و در ایران نیز بعد از دانشگاه علوم پزشکی، دانشگاه الزهرا بیشترین میزان پایداری را در بین دانشگاه‌های کشور دارد.
وی در ادامه زندگی بدون فقر و بدون گرسنگی را از جمله اهداف مهم پایداری دانست و مطرح کرد: براساس مفاهیم دینی و اسلامی، ما می‌توانیم در کشور الگوی پایداری اسلامی داشته باشیم و در برخی مسائل اعم از برابری جنسیتی نیز برخی مشکلات برطرف شود. پیرو همین امر، اکنون پایداری بصورت نظام‌مند در دانشگاه الزهرا بصورت جدی دنبال می‌شود.
دکتر رحمانی با اشاره به برگزاری برخی از برنامه‌ها در دانشکده هنر در راستای پایداری، اقدامات این دانشکده را در راستای تحقق اهداف موثر دانست و بر افزایش آن‌ها تاکید کرد.
در ادامه این نشست، دکتر ترابی مسئول پایداری دانشگاه الزهرا مباحثی در خصوص پایداری و تفکرات جهانی آن و نقش و تأثیر دانشگاه الزهرا در تحقق اهداف پایداری ارائه کرد.
وی با بیان اینکه توسعه پایدار به معنای انجام حقوق دیگران بدون ضایع کردن حق کسی است، گفت: مسئولیت‌پذیری به عنوان رکن اصلی توسعه پایدار در تمام سطوح وجود دارد اما باید ببینیم این موضوع به چه میزان در دانشگاه‌ها مورد توجه قرار می‌گیرد و نقش هر کدام از اعضا در پیگیری این هدف چیست؟
دکتر ترابی بیان کرد: امروزه زبان بین‌المللی زبان پایداری است لذا در حال حاضر توسعه پایدار باید دغدغه همه افراد جامعه بخصوص دانشگاهیان باشد و آنچه در رابطه با این امر مهم است، شناخت اولویت‌هاست. در واقع دانشگاه‌ها باید به دانشجویان زندگی پایدار را آموزش دهند.
مسئول پایداری دانشگاه الزهرا با اشاره به تعریف توسعه پایدار در دانشگاه الزهرا اظهار داشت: در این دانشگاه 6 محور به منظور دستیابی به توسعه پایدار مطرح شده است که شامل سازماندهی مدیریت (ایجاد فرصت برابر برای همه افراد)، تحقیق و پژوهش (بررسی اثر زیست محیطی و اجتماعی تحصیلات افراد)، کارمندان (نحوه برخورد کارمندان با دانشجویان)، دانشجویان (کاربردی بودن دانش دانشجویان)، دانشگاه (نحوه ارتباط برقرار کردن بین اساتید و کارمندان) و زیرساخت‌ها و اموال می‌باشند که لازم است به منظور تحقق آن‌ها، گروه‌های آموزشی در هر دانشکده، موارد را در حوزه کاری خود بررسی کنند و مشخص کنند که در سال تحصیلی جدید به دنبال چه ارزشی از 6 محور تعیین شده هستند.
 در پایان نیز دکتر کاتب رییس محترم دانشکده دغدغه اصلی دانشگاه را تربیت دانش‌آموختگان دانست و نسبت به پیگیری هر چه بیشتر پایداری در این دانشکده با هدف ساخت آینده‌ای بهتر، اعلام آمادگی کرد.

ارسال کننده:زهرا حامدی