۱۳۹۹ سه شنبه ۸ مهر
گفتگوی دکتر کاتب با باشگاه تلاشگران کشور
ارسال شده در تاریخ 1399/04/08
به گزارش روابط عمومی دانشکده هنر، دکتر فاطمه کاتب رئیس محترم دانشکده هنر دانشگاه الزهرا روز چهارشنبه 28 خردادماه 1399 در برنامه گفتگوهای اینترنتی باشگاه تلاشگران کشور با موضوع نقش اساسی و تعیین کننده هویت معماری  به گفتگو پرداختند.
 دکتر کاتب فرمودند، کشور ایران در زمینه معماری بسیار با سابقه است و حتی بعد از اسلام کشورهای اسلامی که دارای معماری نبوده اند، این معماری ایرانی بوده  که به آنها هویت داده است. ایشان افزودند 100 سال بعد از اسلام ساخت بناها اسلامی بر حسب الگوهای چهارایوانی و چهارطاقی که ادامه معماری ساسانی است  در کشور شروع شد.
ایشان شیوه تدریس به دانشجویان را یکی از دلایل نادیده گرفته شدن الگوی معماری ایرانی در سطح شهرهای کشور دانست و در ادامه فرموند هویت شهری ما بهم خورده است.که متاسفانه هویت معماری ما بی هویت شده است و هویت فرهنگی در معماری از بین رفته است. هویت فرهنگی بیان کننده این است که کدام منطقه ؛ چه زبان ، مذهب ، فرهنگی و چه اقلیمی دارد،همه اینها در کنار هم یک هویتی را شکل می دهد. مسئله مهمی که در معماری امروز به آن توجه نمی شود این است که معماری امروز مشخص نیست برای چه کسی ساخته میشه، و در کجا بنا می شود، مخاطب چه کسی است و استفاده از آن چی هست.
در ادامه به نقش رنگ ها در معماری اشاره کردندو فرمودند معماری ایرانی زیبایی اش این است که بسیار رنگی و دلنشین است.کاشی کاری، مقرنس، مشبک و معرق در طراحی معماری کاربرد دارد و سپس بیان کردند متاسفانه در طراحی داخلی در رتبه های پایین قرار داریم و سبک ها در ایران ناشناخته مانده است و معماری داخلی سالها در ایران تعطیل بوده است.زمانی معماری داخلی انجام می شود  که  فضای مفید، فضای موزون و دلنشین  خلق و ایجاد شود.