۱۴۰۰ سه شنبه ۵ بهمن

آیین رونمایی از کتاب طراحی لباس با رویکرد لباس مشاغل و اجتماع

ارسال شده در تاریخ 1400/09/24
آیین رونمایی از کتاب طراحی لباس با رویکرد لباس مشاغل و اجتماع

به گزارش روابط عمومی دانشگاه الزهرا(س)، آیین رونمایی از کتاب مجموعه آثار طراحی لباس با رویکرد لباس اجتماع، مشاغل و افتتاح نمایشگاه آثار مذکور روز سه شنبه 23 آذرماه با حضور دکتر حق‌بین سرپرست دانشگاه الزهرا، مهندس قادریان مسئول بسیج اصناف نساجی و پوشاک کشور و عضو کارگروه رفع موانع تولید، دکتر خلج، مشاور امورزنان و خانواده وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، دکتر اردوخانی معاون پژوهشی، دکتر شاه‌آبادی معاون آموزشی، دکتر فتاحی مدیر فناوری، دکتر توسلی مدیر امورپژوهشی، حجت الاسلام دکتر میرهادی معاون نهاد رهبری در دانشگاه الزهرا، دکتر طالب پور رئیس دانشکده هنر، دکتر سلیمانی و دکتر ندایی فرد از اساتید دانشکده هنر، خانم درخشانی مدیر روابط عمومی دانشگاه و تعدادی از کارشناسان و دانشجویان و دیگر بازدید کنندگان در نگارخانه هنر دانشگاه الزهرا (س) برگزار شد.
این نمایشگاه که با هدف نمایاندن توانمندی اساتید و دانشجویان در ارائه طرح لباس اجتماع و مشاغل در راستای مبانی پوشش ایرانی اسلامی برگزار شده بود؛ توسط خانم ربابه غزالی عضو هیئت علمی گروه طراحی پارچه و لباس دانشکده هنر و با حمایت دکتر صادقی معاونت فرهنگی اجتماعی دانشگاه الزهرا و همکاری تیمی دانشجویان گروه وانجمن علمی دانشجویی طراحی پارچه و لباس این دانشگاه برپاشده بود.
موضوعات نمایشگاه و کتاب رونمایی شده حاصل از آن شامل؛ طراحی لباس اجتماع در موقعیت های پوشش برتر، مانتو، لباس های مناسبتی، لباس مشاغل در موقعیت های لباس کارمندی، کارمندان بانک، پرسنل هواپیمایی، پرسنل هتل، بیمارستانی، تاکسیرانی، ورزشی و لباس خدمات فنی بود که بسیار مورد توجه بازدید کنندگان قرار گرفت.
خانم غزالی در آیین رونمایی این کتاب گفت: هدف ما طراحی لباس مناسب با جنس مطلوب برگرفته از فرهنگ ایرانی، متناسب با ارزش های دینی و فرهنگی برای زنان و مردان شاغل است چراکه کارمندان در سازمانهای دولتی، همگی دارای عنوانی ثابت هستند که از آنها به نوعی به عنوان کارمندان دولت یاد می شود، پس لازم است تا الگوی مجسم رفتاری و اخلاقی در ارتباط با مخاطب و ارباب رجوع باشند.
وی افزود: این درحالی است که پایش وضع موجود نشان می دهد که هرکدام از سازمان ها متناسب با شرایط خاص کاری خودشان، پوشش و لباسی را برای پرسنل خود انتخاب کرده‌اند یا هر فرد متناسب با فرهنگ خاص خانوادگی خود، هر لباس و پوششی را شایسته می داند بر می گزیند. این تنوع و نابسامانی، نشان دهنده نبود طرحی جامع برای ساماندهی لباس زنان ومردان شاغل است. ساماندهی لباس مشاغل می تواند به عنوان یکی از مهمترین ، پایه ای ترین و کلیدی ترین اقدامات برای ساماندهی مد و لباس در جامعه باشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا (س) ادامه داد: طراحی لباس اجتماع و مشاغل، خلق تنوع با الهام از نمودهای فرهنگی وکاربری راحت‌تر درروند جامعه، یکی از دغدغه های تخصصی در گروه طراحی پارچه ولباس دانشکده هنر دانشگاه الزهرا بوده و هست که در این نمایشگاه و کتاب حاصل از آن با توجه به فرهنگ غنی ایرانی ونکات کاربردی درزمینه طراحی لباس اجتماع ولباس مشاغل به تصویر کشیده شده است.
وی بیشتر آثار نمایشگاه را خروجی آثار پروژه درسی کارگاه طراحی لباس 3 با عنوان طراحی لباس مشاغل برشمرد که تعداد کثیری از نمونه آثار 75 اثر طراحی لباس پس از داوری توسط اساتید گروه طراحی پارچه و لباس انتخاب و به نمایشگاه راه یافته اند.
خانم غزالی در پایان ضمن تشکر از حمایت های دلگرم کننده ریاست دانشگاه، معاونت فرهنگی اجتماعی، ریاست، معاونین آموزشی و پژوهشی و اجرائی دانشکده هنر، مدیرگروه طراحی پارچه و لباس و دیگر دست اندرکاران و به ویژه تیم پرتلاش دانشجویی وانجمن علمی دانشجویی گروه طراحی پارچه، اظهار امیدواری کرد که مجموعه آثار خلق شده در قالب نمونه های تصویر سازی فنی آثار طراحی لباس اجتماع و مشاغل راهگشای پژوهشگران ودغدغه مندان حوزه طراحی پوشش و لباس در جامعه قرار گرفته و به صنایع مرتبط و بازار پوشاک راه یابد.