۱۳۹۹ چهارشنبه ۵ آذر
مصاحبه دکتر فرددهکردی مدیرگروه نقاشی دانشکده هنر دانشگاه الزهرا
ارسال شده در تاریخ 1399/03/17

مصاحبه دکتر فرددهکردی مدیرگروه نقاشی دانشکده هنر دانشگاه الزهرا در برنامه هفت اقلیم از رادیوفرهنگ

آقای دکتر فرددهکردی در همه گیری کرونا در دانشگاه الزهرا چه اتفاقی افتاد؟ بخشی از برنامه ها کنسل شد و به شکل دیگری در دانشگاه انجام شد است این برنامه‌ها به صورت بوده است؟

این شرایط فضای کلی سیستم آموزشی را تحت شاع قرار داد و خیلی سریع همه سراغ فضای مجازی که در واقع مظلوم واقع شده بود رفتند و خیلی زود از امکانات خوب این سیستم آموزشی بخصوص در بخش کلاسهای تئوری استفاده شد. دانشگاه الزهرا در دو شیوه آفلاین و آنلاین کار خود را شروع کرد و گروهی مجهز و بروز به صورت شبانه روزی مشکلات دانشجویان را دریافت کرده و حل وفصل می نمایند تا به بهترین شکل کار ادامه پیدا کند. کلاس های کارگاهی و عملی تا حدودی در فضای مجازی رونق پیدا کرد، منتها بخش عمده‌ای از این کلاس‌ها ان‌شالله از نیم دوم تیرماه تا اواخر مردادماه سال جاری به صورت فشرده برگزار خواهد شد.

آقای دکتر فرد، با رفتن به سمت کلاس‌های مجازی، آیا در ذهن شما چشم‌اندازی هست که در آینده ادامه پیدا کند و کمی فشار بر فضا‌های آموزشی کم کند؟

این واقعا یک شوک بود همه امور زندگی همه کشورها را تحت شاع قرار داد و همه وارد تصمیم گیری جدیدی شدند که در حالت عادی به هیچ وجه سراغ آن نمی رفتند، قاعدتا خیلی استقبال شد از کلاسهای مجازی،  مخصوصا خود من خیلی اسرار دارم و مرتب پیشنها می دهم که کلاس های عمومی را در فضازی مجازی برگزار شود بخاطر اینکه بتوان برای  کلاسهای تخصصی دانشجویان امکان برنامه ریزی بهتری داشته باشیم وقت حضوری در لابه لای کلاس های اصلی را به این کار اختصاص ندهند. ظرفیت کلاس های مجازی می تواند دوبرابر و یا سه برابر حدمعمول کلاس های حضوری باشد و خیلی از مشکلات فضای آموزشی را حل می کند. دانشگاه الزهرا هم به جد دنبال این هستند که این دستاورد را ادامه بدهند.

شما مشغول برنامه ریزی برای کمپین جهانی هنرمندان ( با نام دنیای آرمانی) هستید؟ در این زمینه توضیح بفرمایید؟

شرایط پیش آمده که شرایط خیلی عجیب و کم سابقه‌ای است که حداقل بعد از جنگ جهانی به نظر من خیلی عمیق و شدید از جنگ جهانی بشریت را دگرگون کرد.یعنی ابهتی را که قدرتهای نظامی و قدرتهای اقتصادی و قدرتهای علمی برای خود ساخته بودند به یک باره فروریخت و هیچ است در مقابل چیزی که نه سلاح است و نه پول و قدرت و لشکر دارد و از لحاظ فیزیولوژی و چیزی که آنها کم پرداخته بودند و شروع کرد به همه گیر کردند و آن ابهت را بهم زد. من فک می کنم هنوزواقعا حالا حالاها در شوک این ویروس جامع بشری بماند.خیلی ها پی بردندکه چه پولهای را صرف جنگ افزارهای نظامی ، گسترش جنگ های سیاسی و رقابت های سیاسی و جنگ ساختن و برجه های آنچنانی و ... برای اینکه بتوانند شکوه عظیمی برای خودشان بسازند.می توانست در نگاه دیگر صرف کارهای بهتری شود و زندگی بشر را زیبا و قشنگ تر کند و مشکلات مردم را کمتر کند. حتی می بینیم مردم کشورهای پیشرفته که بعید بود به این صورت کلافه شوند در مقابل این ویروس و به چ وضعی افتادند.

این کمپین قرار است توسط هنرمندان چه نگاهی را در سطح جهان گسترش بدهد؟

به من عقیده دارم ما نباید بگذاریم این شوک فروکش کند باید جامع هنری با توانمندی که دارد این ابهامات و سولات را به شکل هنر و ابزارهای هنر به شکل های مختلف گسترش دهد که کجا داریم میرویم؟ سرنوشتمان چیست؟ آیا خودمان را در اختیار سیاستمداران، نظامی‌گران، اربابان سرمایه قرار دهیم؟ باید کاری انجام بدهیم به هر حال زبان هنر ، زبان بین المللی ، زبان گویا و توانمند است و می تواند این موج را ایجاد کند و وادرا کند بسیاری از مسئولین و تصمیم گیران را برگرداند و زمین و زندگی بشریت را نجات دهد و هدف این کمپین این است ابتدا در سطح داخلی با همکاری و همیاری انجمن ها و موسسات مردمی هنری بتوانیم کمپین را رونق دهیم.

برای شنیدن این مصاحبه به  صفحه سایت رادیور فرهنگ شنبه 10 خردادماه 1399 مراجعه فرمایید

لینک خبر در سایت رادیو فرهنگ

tempShowtool_dorsaetoolsenews_sample_art_block1786