۱۳۹۹ جمعه ۷ آذر
دکتر فاطمه کاتب، موسس رشته صنایع دستی در ایران
ارسال شده در تاریخ 1399/03/20

دکتر فاطمه کاتب؛ موسس رشته صنایع دستی در ایران

دکتر فاطمه کاتب، موسس رشته صنایع دستی در ایران هستند. ایشان بعد از انقلاب فرهنگی در ایران اولین خانمی  بودند که ریاست دانشکده هنر دانشگاه الزهرا را برعهده داشتند و با حفظ سمت ریاست؛ همزمان مدیرگروه صنایع دستی دانشگاه الزهرا بودند. وی ابتدا در سال 1362رشته صنایع دستی را در دانشگاه الزهرا و سپس در آموزش و پرورش (مقطع هنرستان ) تاسیس نمودند.
دکتر کاتب یکی از ساتید برجسته و به نام جامعه هنری ـ دانشگاهی در ایران می باشد که علاوه بر تاسیس رشته صنایع دستی؛ رشته پژوهش هنر،رشته های هنر در دانشگاه پیام نور، رشته هنر و معماری در دانشگاه آزاد را تاسیس نمود و همچنین کلیه کارگاه‌های رشته‌های هنری؛ شامل: لابراتور‌های عکاسی، کارگاه چوب، رنگ، نقاشی، بافت، تصویرسازی، معماری، معماری داخلی و غیره را راه‌اندازی و تجهیز نمودند.
تهیه و تدوین دوره کاربردی ـ تخصصی ساخت جواهر با رویکردی مبتنی بر فرهنگ و تاریخ ایرانی و اسلامی و تلفیق آن با تجربیات بین المللی، ارائه طرح جایگاه هنر و ویژگی‌های هنر دانشگاهی، مطالعه مکان یابی و فضای فیزیکی معماری و سهولت دستیابی بر استقرار و چرخش اشیا و بازدیدکنندگان، بخشی از فعالیت‌ها و اقدامات انجام شده ایشان برای جامعه هنری دانشگاهی می باشد.

tempShowtool_dorsaetoolsenews_sample_art_block1786